ndrolamNagy Dávid vagyok, jelenleg ügyvéd és a városi testület képviselőjeként tevékenykedem szülővárosomban, Érsekújvárban. Általános és középiskolai tanulmányaimat is városomban végeztem. Egyetemi végzettségem Pozsonyban, a Comenius Egyetem Jogi Karán, illetve a budapesti Central European University, International Business Law programján szereztem.

Mindig arra törekedtem, hogy a felvidéki magyarság javát szolgáljam, szülőföldem s nemzetem hasznára legyek. Tettem így kamaszkorokban például a helyi cserkészszövetség aktív tagjaként, ill. különböző társadalmi és sportesemények szervezőjeként. Teszem ezt ma is: munkámmal és polgári kezdeményezéseimmel.

Ügyvédi irodánkban elsősorban a cégjog területén nyújtunk szolgáltatásokat, de képviseljük többek közt a kettős állampolgársági kérdések jogsértettjeit is. Mindemellett más kisebbségvédelmi tevékenységeket is folytatunk, különböző fórumok és előadások aktív résztvevői vagyunk.

Az MKP-val pár éve kerültem szorosabb kapcsolatba: 2008-ban Duka – Zólyomi Árpád gyakornokaként dolgozhattam az Európai Parlamentben, ahol volt alkalmam megismerkedni az EU jog fortélyaival. Majd többször is segítettem az újvári jelöltek kampányát.

Meggyőződésem, hogy kellő akarattal és kitartással mindent el lehet érni az életben. Úgy gondolom, hogy meg van bennem a kellő lendület, elszántság, innovatív gondolkodás és kreativitás, amellyel polgártársaimat szolgálhatom.

JUDr. Nagy Dávid, LL.M.