Hölgyek, urak immár hivatalosan is bejelenthetem, hogy kezdetét vette a kampány. Aki követte a városi testület legutóbbi ülését, saját szemével is láthatta. Néhány kollégánál ugyanis az egyéni, választási érdek került végérvényesen előtérbe.

Mély szomorúsággal figyelem egyes képviselőtársaim viselkedését, amely olykor már minősíthetetlen. A színvonal gyakorta nem méltó egy járási székhelyhez. Az ülés tele volt alpári személyeskedéssel. A magát ellenzéknek kikiáltó kollégák populista témákkal próbálták borzolni a kedélyeket. Több alkalommal érte az én személyemet is támadás. Ehhez három hozzáfűzni valóm van:

  • Ezzennel itt ki szeretném jelenteni, hogy mások kampányához nem fogok asszisztálni azzal, hogy vitába szálok populista témákban. Mert csupán kampányról szól ez az egész; azon képviselők önös érdekeiről, akik legjobban hirdetik, hogy „hisz a polgárokért vagyunk itt”. Közben meg féligazságokat, sőt valótlan populista kijelentéseket terjesztenek.
  • Ki is bújt a szög a zsákból, amikor váltig állították, hogy alpolgármesterként a Magyar Állami Operaház egyik előadásán vettem csak részt. Több, mint 1500 tanúm van, hogy bizony mindkét előadáson ott voltam. Körülbelül ennyi valóságalapja lehet az egyes „független” képviselőink más kijelentésének is.
  • Állítom, hogy az igazi kampány az eredményekről szól. Ám az eredmények hiányát valamivel pótolni kell…. Erre kiváló eszköz az említett populizmus.

Ami a testületi ülés érdemi részét illeti megemlíteném, hogy tovább fejlesszük a mozinkat. Jó volt hallgatni a beszámolót, melyből kiderült, hogy két év alatt 50%-kal növeltük a látogatottságot. Országos szinten is az élbolyba helyeztük a Béke Mozit. Továbbá versenybe szállunk „A Kultúra Városa 2019” címért. Hajrá Újvár! A Fő tér pedig II. János Pál pápa szobrával bővül, amit ajándékba kaptunk. Köszönjük! Szó volt egy esetleges ipari park kiépítéséről is a naszvadi úton. Itt még egy kissé szkeptikus vagyok, de amint van infóm közlöm azt.

Megszavaztuk szervezeteink évi anyagi támogatását is. Idén a Csemadok kapta magyar kultúrára szánt összeget. Örülök, hogy béke és megértés uralkodik a kultúrszervezeteink között. Ne feledjük, hogy pár éve ez még korántsem volt így. Ezt tekintem az elmúlt választási ciklus egyik legfőbb eredményének.

Kételyekkel telve várom a következő ülést, mivel a kampány csak fokozódni fog. Addig is kívánok mindenkinek jó egészséget!

Nagy Dávid
Alpolgármester