“Rohan az idő” – énekli Koncz Zsuzsa. Fel sem tűnt, de legutóbb már a huszadik alkalommal üléseztünk ebben a választási ciklusban. Sajnos a huszadik ülés sem volt mentes színvonalon aluli beszólásoktól, üres beszédektől vagy sértegetésektől.

Meg kell említenem viszont a pozitívumokat is. Számomra a legnagyobb örömöt a fiatal vállalkozók aktivitása okozta. Nem titok városunk lakossága fogyatkozik; a fiatalok máshol keresnek megélhetést. Ennek ellenére akadnak olyanok, akik hazajönnek és városunkban képzelik el a jövőt. Tele vannak ötletekkel és lendülettel. Ilyen projekt volt a „kis strand” helyére tervezett sport és wellness központ kiépítése is. A kérvény nem ment ugyan át, de mindenképp örvendetes, hogy vannak ilyen projektek. Továbbá kértem a városvezetést, hogy a jövőben (is) segítse az otthon érvényesülni akaró fiatalokat. Bízom benne, hogy valahol a városban ez a terv is megvalósul.

Támogattuk a sportot is. Tény, a rendszeres testmozgás nagyon fontos. Rengeteg újvári gyermek sportol a helyi klubokban. Csapataink sikerei városunk jóhírét terjesztik és építik a közösségünket. Nagyon fontos tehát, hogy a sportot támogassuk. Jelenleg a városi labdarúgó csapatot próbáljuk felkarolni. Változások lesznek tehát a Szigeten, ahol megújulnak az öltözők. Reményeim szerint a jövőben sikerül majd felújítanunk a Ganczner Stadiont és egy edzőközpontot kiépíteni a Sigma pálya körül. A focicsapatnak nemrég új vezetősége lett. Új seprő jól seper – szokás mondani. Véleményem szerint nagyon jó „seprünk” lett és jó irányba mozdult el az FKM.

Viharos vita alakult ki a Novocentrum városi cég körül. Történt ugyanis, hogy a cég eladta a Lidl melletti parkoló egy részét. Mivel ez céges ügy (nem városi ingatlan), erről mi képviselők nem szavaztunk. A cég vezetőségének döntése volt. A Lovardához ezen a területen vezet az út, így szolgalmi joggal lett eladva. Tehát csak úgy lehet ott építkezni, ha a Lovarda megközelítése biztosítva lesz. Várjuk a fejleményeket.

Az ülés során a polgármester közölte, hogy kinevezte a második alpolgármestert. Városunkban immár hagyományosan két alpolgármester segíti a polgármester munkáját. Köznyelvvel élve van egy szlovák és egy magyar alpolgármester. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az utóbbi tisztséget én tölthettem be. Ilyen módon még hatásosabban tudom segíteni szülővárosom és polgártársaim.

Mindehhez kívánok jó egészséget!

JUDr. Nagy Dávid